Život je lep(ši)

Za početak

Generalna — Autor barbie86 @ 16:04
 

Stres… Tako uobičajen pojam danas. Zar nemate osecaj da smo ga jednostavno prihvatili kao nešto svoje, nesto bez čega se ne može, protiv čega se ne treba boriti već mu dopuštamo da nas polako razara?

Uz neizbežne ciklične životne promene i probleme, tu je i savremeni način života zbog kojeg se svakodnevno nalazimo na udaru različitih stresova. Bez obzira da li se radi o našem privatnom ili profesionalnom životu, opterećeni smo neizvesnom budućnošću, mnogobrojnim obavezama i u stalnoj smo trci s vremenom. Dakle, žurimo, kasnimo, sukobljavamo se, svađamo, uznemirujemo, ljutimo, prebacujemo, nesretni smo i nezadovoljni…(da li zvuči poznato?)

Borba protiv stresa je u suštini borba sa samim sobom. Stres je reakcija u nama – mi ga stvaramo našom percepcijom događaja oko nas, našim odnosom prema sebi, poslu i okolini. Zbog toga je najefikasniji način borbe protiv stresa – upoznati svoju pravu prirodu, svoj temperament i osećaje, svoje reakcije, svoje strahove, ali i svoju snagu.

Pokučajmo da pronađemo način da izbacimo stres uz pomoć svakodnevnih aktivnosti, da ne bude naš verni, životni pratilac.


«Prethodni   1 2 3

Powered by blog.co.yu